Månedens poster juni 2023

Løypa i juni følger Gamle Kirkevei fra Heggen Kirke til Vikerbakken. Parkering ved Hoppsenteret Følg Gamle Kirkevei hele veien fra Kirken. Post 5 ligger Skreinhaugen. Her skal det finnes gamle sagn som beretter om Likormens utfordringer med å flytte fra Vike til Heggen.

Videre langs veien finner vi Post 6 plassert ved Snekkerhaugen med en fantastisk utsikt over Modum.

Litt lengre nedover veien finner vi den utfordrende Dælabakken. Her ligger post 7.

Månedens siste post (8. post) ligger også i en bakke. Vikerbakken. Denne veien ble anlagt for å lette adkomsten til den nye brua fra 1841 over Tyrifjorden. Titter man forsiktig over de flotte stabbesteinene som fremdeles ligger der kan man skimte den flotte veimuren som ble anlagt midt på 1800-tallet.

Mer tekst og bilder/kart finner du her MÅNEDENS POSTER JUNI 2023 tekst.pdf

Deltakerkort finner du her (pdf) 

På postene finner du koder som kan føres på deltakerkortet. 

Månedens poster mai 2023

Årets mai poster ligger på Øya i Vikersund, parkering ved Vikersund nærsenter. Følg veien til Øya kultursti, hold til høyre ved brua over til Øya og følg stien sørover. Første post finner du på gangbru på stien, fortsett sørover til post to ved rastebenk mot Bergsjø. For å komme til post tre gå over gangbrua til Øya og følg stien nordover igjen på østsiden av øya. Post tre henger i et stort grantre. Fjerde og siste post for mai finner du på et høydepunkt helt nord på Øya. Turen er ca. 2 km i fint og lett turterreng.

Kart: mnd poster øya.pdf

Deltakerkort: Deltakerkort.docx.pdf

mp mai øya.jpg
 

Generell info

Månedens poster er et samarbeid mellom Modum kommune og Modum O-lag.

Hver måned fra mai til og med oktober setter Modum O-lag ut 4 poster på ulike steder i Modum. Gå tur til postene og bli med i trekningen av fine deltakerpremier! Postene blir som hovedregel hengende ute også måneden etter at de er satt ut, slik at om du har "gått glipp" av forrige måneds poster, har mulighet til å få de med deg alikevel.

logo maanedens poster.png

Har du spørsmål, ta kontakt med:
Bente Lyngholm Røste

tlf: 32 78 94 27 / 995 82 755,

e-post: bente.roste@modum.kommune.no