I Modum er det 13-14  prosent av alle over 18 år som av forskjellige årsaker ikke har meldt seg for vaksinering mot koronaviruset.  Følgelig er det også ansatte i Modum kommune som ikke er vaksinert.

Det er frivillig om en ønsker å la seg vaksinere, og vi kan som arbeidsgiver ikke pålegge ansatte å vaksinere seg.
På samme tid har vi en plikt til å sikre forsvarlige tjenester for våre innbyggere, samt et forsvarlig arbeidsmiljø på den enkelte arbeidsplass.

Modum kommune vil derfor måtte vurdere ulike tiltak som testing, påbud om bruk av munnbind, bruk av hjemmekontor eller omplassering overfor ansatte som ikke er vaksinert.

Det vil være et lederansvar å spørre den enkelte ansatte om vedkommende er vaksinert. Hvis han/hun ikke ønsker å oppgi sin vaksinestatus, vil det bli å betrakte som om han/hun ikke er vaksinert. 
Den ansatte har også en selvstendig plikt til å melde til leder hvis han/hun er i en situasjon der det kan være smittefare overfor brukere eller kollegaer.
I dette ligger å være hjemme hvis symptomer på korona har oppstått, å la seg teste så snart det lar seg gjøre - og i det daglige overholde alle anbefalte smitteverntiltak.

Vi er nå inne i de siste ukene med massevaksinering. Kommuneoverlegen anbefaler dem som ikke er vaksinert om å gjøre det, vel og merke hvis en ikke er en livssituasjon som gjør at vaksinering ikke er anbefalt.

En kan registrere seg for vaksinering ved å trykke her, eventuelt møte opp på drop-in vaksinering.

Vegrer du deg for selve vaksineringen, ​oppfordrer vi til å ringe Vaksinetelefonen, 404 01 209  
Der vil du få hjelp til å avtale ordninger som vil gjøre dette lettere.