redd barna .jpgTV-aksjonen NRK 2023 går til Redd Barna og deres arbeid for å hjelpe krigsrammede barn. Aksjonsdagen i år er søndag 22. oktober. I Modum kommune fortsetter vi tradisjonen med digital aksjon. Den er allerede i gang, og varer lenger enn selve aksjonsdagen.

Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å gjenforene barn med sine familier i Sør-Sudan, gi barndommen tilbake til barnesoldater og barn som er seksuelt misbrukt i Kongo, samt gi utdanning og trygge oppholdssteder for barn i og fra Syria, Ukraina og Myanmar. Men midlene skal også gå til arbeidet for at barn som har flyktet til Norge skal få oppleve mestring, felleskap og inkludering i sitt nærmiljø.  Med denne aksjonen har vi som mål å hjelpe 100 000 barn. La barn leve i fred! 

Innbyggerspleis
I Modum har vi opprettet en felles kommunespleis.
Gi ditt bidrag til Spleis fra innbyggere i Modum kommune her

Her kan du se hvor mye som er samlet inn i Modum 


Det er også mulig å bruke vipps til 2133 eller benytte kontonummer 8380 08 09005. 


Fredagskafé med bøsser på Frivilligsentralen
Fredagskafé med mulighet for å gi kontanter på bøsse 20. oktober. Det blir ingen kafè på aksjonsdagen 22.10

Skoleløp
I Modum kommune har vi god erfaring med å arrangere skoleløp, men i år skal ikke barna skaffe givere selv. Vi oppfordrer imidlertid alle foreldre, besteforeldre og alle andre til å gi et valgfritt beløp til TV-aksjonen.  Elevene løper uansett for TV-aksjonen! 

Sysle skole: fredag 20.oktober 
Vikersund skole:  fredag 20. oktober 
Stalsberg skole: onsdag 25 .oktober 
Enger skole: tirsdag 24.oktober  
Buskerud skole: onsdag 18. oktober-  
Nordre Modum ungdomsskole: skoleløp og vaffelsalg fredag 13. oktober 
Søndre Modum ungdomsskole: Arbeidslivsfag selger pizza i spisefriminuttet mandag 23. oktober.Ringerunde næringsliv gjennomført 
I samarbeid med de andre kommunene i Ringeriksregionen ble det mandag 9.oktober arrangert ringedugnad til bedrifter og organisasjoner.
Dugnaden denne dagen innbragte vel 360 000 kroner totalt for de fem kommunene, Hole, Ringerike, Krødsherad, Jevnaker og Modum.