birte sætrang2.JPG- Jeg liker utfordringer, innrømmer Birte Sætrang (39) , som nå er leder for både Modumheimen og Frydenberg, institusjonstjenesten i Modum, med 120 årsverk, langt opp mot 200 ansatte  – og ikke minst 114 plasser for beboere.
Mål; alle skal få oppleve et høyt faglig nivå – ispedd masse livsglede og god omsorg.

Du kjenner henne kanskje fra Frydenberg, der Birte har satt sitt preg på rehabiliteringsinstitusjonen de tre-fire siste årene. Hun kom inn med masse positivitet, gnist og ideer til utvikling, noe hun har klare ambisjoner om å ta med til Modumheimen.
Nå skal hun styre begge, som leder av en ny opprettet institusjonstjeneste. Det skal vel og merke inn en ny avdelingsleder på Frydenberg fra denne våren. Men Birte vil få hovedansvaret, noe som ikke akkurat fratar henne nattesøvnen.


- Jeg brenner for god ledelse, rett og slett, smiler Birte, bosatt med samboer Henning og de to barna Erle (12) og Ask (6) i Hennings barndomshjem i Skotselv.
- Medarbeiderskap, respekt, tillit og medbestemmelse er mine nøkkelord for å lykkes med akkurat det, sier hun.

DSC_0069.JPGVed siden av ny jobb på Modumheimen nå fra 1. januar tar hun til alt overmål en master i helseledelse på BI i Oslo.
Med familie, ny jobb og utdanning blir det derfor altfor liten tid til å dyrke den store lidenskapen; lesing.
- Gi meg en bok eller serie med skjønnlitteratur, gjerne med et historisk tilsnitt, sa er jeg helt fortapt, ler Birte, som selv er født og oppvokst i Hokksund.

Hun ønsker å ta med en stor dose av sykepleiererfaring inn på Modumheimen.
- Her skal det være et høyt faglig nivå på de ansatte. Og det skal være rom og mulighet for utvikling, noe som skal komme beboerne til gode, sier hun.
I disse dager setter hun seg selv opp på vakter til alle døgnets tider på alle avdelinger. Hun vil bli kjent - fra innsiden.
Stillingsbeskrivelser for samtlige ansatte står også høyt på to do-listen.

- Modumheimen er allerede et veldig godt sted å være. Tidligere leder Audun Eriksen la et veldig godt grunnlag for det. Dessuten har vi et fantastisk flott og moderne sykehjem der alt bygningsmessig ligger til rette for trivsel, smiler hun.
Hun kunne jo nesten ikke sagt det motsatte. Bygget er nytt, svigerfar Per er eier av Bermingrud Entreprenør som satte opp nybygget og rehabiliterte mye av det gamle. Dessuten er samboeren gjennom 19 år prosjektleder i samme firma.
- Han hadde ikke noe med Modumheimen å gjøre, og jeg var ikke ansatt her i byggeperioden, forsikrer Birte.

birte sætrang5.JPGHun prater med en stor respekt om beboerne.
- Dette er jo et sykehjem, og de som har fått plass her er syke, selv om det er forskjellige grader av det. Vår oppgave er å tilrettelegge for gode dager med masse omsorg, med opptrening og rehabilitering for dem som trenger det, og med masse livsglede og humør, fortsetter Birte. Hun kjente for øvrig litt til Modumheimen «inside», da hennes nå avdøde svigermor i en årrekke var ansatt på Modum kommunens eneste og beste sykehjem.

Birte lover å fortsette med de populære pubkveldene. Og hun ser for seg både rockekonserter (som ble en stor suksess på Bråta i Mjøndalen), mulig kjøreturer med Amcar-biler, samt ikke minst treff med både dyr og barn.
- Det bør være litt liv i gangene og kantina. Slikt blir det trivsel av. Det handler rett og slett om å skape de gode øyeblikkene, avslutter hun.