digipost

Slik får du fakturaen fra kommunen digitalt

Nå kan du få kommunale fakturaer digitalt. Sjekk hvordan her:

Her kan du se instruksjonsvideoen

Hvilke konsekvenser har dette for deg?
Den nye løsningen innebærer at alle faktura blir forsøkt sendt digitalt, som eFaktura, som Vippsfaktura, via digital postkasse (Digipost eller eBoks) eller som vedlegg i en e-post. Har du allerede avtalegiro, blir det ingen endring.
Hvis ingen av disse løsningene er tilgjengelige, blir fakturaen levert som papirfaktura i postkassen din.

 

Slik oppretter du avtalegiro og e-Faktura
 

Faktura via Vipps
Hvis du er vant til å få faktura i postkassen din, vil du nå kunne få fakturaene som Vippsfaktura.
Dette forutsetter at du benytter Vipps og at du har aktivert tjenesten Vipps faktura. I tillegg må du være registrert med et gyldig mobiltelefonnummer i Modum kommune sitt kunderegister. Ønsker du å opprette en slik ordning, kan du sende ditt mobilnummer på mail til fakturering@modum.kommune.no 


Faktura i Digipost / eBoks
Hvis du er vant til å få faktura i postkassen din, vil du nå kunne motta fakturaen som digital post i Digipost- eller eBokspostkassen din.
Dette forutsetter selvsagt at du allerede har en digital postkasse (Digipost eller eBoks) og at du ikke har reservert deg mot mottak av digital post fra det offentlige.


Faktura som vedlegg i e-post
Hvis du er vant til å få faktura i postkassen din, vil du nå kunne få faktura som vedlegg i en e-post fra Modum kommune. Dette forutsetter at du er registrert med en gyldig e-postadresse i Modum kommune sitt kunderegister. Ønsker du å opprett en slik ordning, kan du sende mail til:  fakturering@modum.kommune.no


Faktura sendes til forretningsfører/andre mottakere enn deg selv
Har du i dag en forretningsfører som mottar faktura på vegne av deg eller annen mottaker, vil de nye distribusjonsformene (Vipps, Digital postkasse innbygger) overstyre hvis kunden er registrert med personnummer.
Da sendes faktura til kunden istedenfor “annen mottaker”. Vi anbefaler derfor dere som har “annen mottaker” til å ikke inngå avtale om Vipps eller Digital postkasse.