Slik blir byggetrinn B Modumheimen

Fra vest - ny (2).jpgDet skal etableres tre avdelinger som blir mer intime enn det vi har i bygg A (som åpnet i september) 
På grunn av at en benytter eksiterende bygningsmasse blir det kun en avdeling i hver av de tre etasjene.  Hver avdeling får åtte plasser. Det bygges egne avdelingskjøkken med spiserom og utgang til terrasse mot øst.
Avdelingen får egen dagligstue med utgang til sanseterrasse som vender mot vest og inn i dagens parkområde. I tilknytning til avdelingene etableres to rom som kan disponeres av pårørende, samt kontorer for ansatte.


Fra nord - ny (2).jpgPasientrommene blir cirka  4 kvadratmeter større enn i bygg A. Alle pasientrom får eget bad med spesialinnredning med blant annet høydejusterbart toalett og varme i gulvene. Det tilrettelegges for løfteinnretninger i taket. Alle pasientrom får fjernsyn og et nytt pasientovervåkningssystem som gir mulighet for å tilkalle og snakke med betjeningen via anlegget.

 

Modumheimen opplyser at de  åpner for at pasienter kan ta med enkelte personlige gjenstander inn på sykehjemmet.
Det monteres hylle for oppsett av bilder osv. på pasientrommet.

 

Bygg B bygges i lavenergistandard og blir totalrenovert. Nytt balansert ventilasjonsanlegg bygges og  fasadene får samme uttrykk som bygg A.
Alle rom får utvendige screens.

Det skal bygges ny pasientheis i bygget slik at alle har rask og lett adgang til alle etasjer i bygget. Bygget blir brannsikret og får nytt automatisk slokkeanlegg og brannvarslingsanlegg.

 

Plasseringen av avdelingene er svært sentral i forhold til kafeteriaen og adgang til frisør, fotpleie og dagsenter.

Se tegning i perspektiv sett ovenfra
Se tegning 2. etasje.
Se tegning 3. etasje.
Se tegning 4. etasje.

MH-B - aksenometri plan.jpg