Gule foldere med tips hvordan du skal håndterer situasjonen når du har kjørt på et dyr (vilt) er nå lagt ut på bensinstasjoner, på lensmannskontoret, på Eik-senteret, Felleskjøpet og flere andre steder i Modum.
- På denne måten ønsker vi å forebygge misforståelser, å få ut informasjon om hvordan forholde seg, og hvor en skal melde når du eller andre har kjørt på vilt, sier fagleder skogbruk Dag Præsterud i Modum kommune.

Folderen er også tenkt brukt til å henge igjen på et ulykkessted dersom noen må ut og lete etter skadet vilt, gjerne på en brøytestikke eller i et tre, sier Præsterud, som ber befolkningen da skrive navn, telefon og bilens registeringsnummer på en egen side inne i folderen.

Folderener bør oppbevares i biler og andre kjøretøy, slik en kan se hvordan en skal forholde seg hvis skaden har skjedd, eller i beste fall lese seg opp hva en skal gjøre hvis en skulle være uheldig.

Inntil nå i 2002 er det påkjørt 46 rådyr, syv grevlinger, tre elg og to rødrever i Modum. Dette i følge de innrapporterte tallene til viltregistret.


gul folder .jpg