Populære Inger - «Mor Furumo svømmehall»

Runder 25- årsjubileum 


Rundt 2400 Modum-elever har fått svømmeundervisning på Furumo av strenge, smilende, omgjengelige, barnevennlige og ikke minst superdyktige Inger Døviken; Mor «Furumo svømmehall». I disse dager runder hun 25 år i svømmehallen, som den eneste som har vært med fra starten i 1993.

inger hovedbilde.jpg- Pust ut med nese og munn! Strake ben! Ooooop med rumpa! Så flink! Følg med her! Bra! Kommandoene, godordene og instruksene gjaller med utestemme i Furumo svømmehall.
Ingen Døviken gestikulerer, dykker under van for å demonstrere,  og sørger for å ha orden i rekkene. Det meste er på plass så lenge Inger, svømmeinstruktør for modum-skolene siden høsten 2000, har kommandoen.
Hun setter sin ære i å lære elevene å svømme. Og ikke minst; få elevene til å være trygge i vann.
- Nå svømmer dere hele lengden på 25 meter, og så kan dere svømme helt inn i garderoben. Takk for i dag. Sees fredag. Dere er flinke, avslutter hun til 6. klasse fra Sysle skole.

Rundt regnet 2400 elever har hun hatt gjennom snart atten år som fast svømmeinstruktør for skolene.  Alle husker a`Inger. Hun blir genierklært, takket – og gjenkjent langt utenfor bassengkanten på Stalsberg. Noen kunne svømme fra før, andre hadde knapt nok vært i vann.
- Jeg treffer dem jo igjen over alt, på butikken og andre steder, ler 55-åringen, født, oppvokst og bosatt i Kroka i Vikersund - en kort sykkeltur fra hennes jobb i et helt sølvbryllup – 25 år.
- Jeg begynte to måneder før svømmehallen åpnet 9. oktober 1993. Da satt vi på gulvet uten møbler i kiosken, mimrer hun, supertstolt av kommunes tilbud på Furumo svømmehall.

Her kjenner hun hver krok- og hver mekanisme i den hallen. Få vet at det er a`Inger som har ansvaret for kvaliteten på vannet. Hun er tidlig og sent nede i den tekniske i kjelleren, måler klorinnhold opp mot varme i bassenget, returskyllinger og alt det andre vi andre har null peiling på.
-Furumo svømmehall er rett og slett et Paradis. Jeg er ikke så sikker på at alle moinger er klare over hvor heldige vi er, sier hun

DSC_0530.JPGInger Døviken er også superstolt over det svømmetilbudet vi i Modum kommune gir til sine barn.
- Dette kan de bare drømme om andre steder. Her får de svømmeundervisning hvert år i hele barneskolen. Og ungdomsskolene har også tider i svømmehallen. Alle får de samme mulighetene. Og andre steder er det læreren selv som må være svømmelærer. Jo vi, og jeg, er privilegerte, sier hun.
 
Hun har imidlertid en klar oppfordring til foreldrene.
- En må øve for å bli god. Derfor må de svømme og kose seg i vannet også utenfor de periodene vi har skolesvømming, sier Inger.
-Dykke, flyte gli og svømme. Det er progresjonen, forteller hun. Og hva svømming angår, er det crawl og ryggsvømming ungene skal lære først. Brystsvømming er ut, i hvert fal i opplæringsfasen, sier Inger Døviken, som innrømmer at hun til tider kan bli sliten.


- Enkelte dager kan hun ha fire skoleklasser, samt babysvømming på ettermiddagen. Det siste har hun hatt siden OL-året 1994. Det blir en del barn- og voksne, det også! Per nå er det tre grupper med 10 barn på hver.
- Hvor lenge jeg skal holde på? Tja, de blir vel ikke kvitt meg før jeg blir pensjonist, ler hun.
På vegne av foreldre og barn – tusen takk for det!!!