Modum skolekorps samarbeider med kulturskolen om musikantenes instrumentopplæring. Det betyr at alle som er med i korps også har tilbud om individuell undervisning på kulturskolen som tillegg.

Alle barn og unge som er med i korpset får tilbud om «gratis» plass på kommunens kulturskole hvis de velger å spille på instrumenter vi har i korpset. (Korpset betaler kursavgiften for barn og ungdom som er medlemmer i korpset)
Det søkes om plass på samme måte som til en vanlig plass i kulturskolen. (Søknadskjema finner du under fanen "Skjema" nederst på denne siden.). Søkeren blir tatt opp i kulturskolen og får eget svarbrev fra kulturskolen med navn på lærer og tid/sted for undervisningen. Undervisningen blir gitt en gang pr. uke individuelt eller i gruppe.

Tidligere var det flere skolekorps. Nå er alle skolekorpsene samlet i Modum skolekorps.

Modum skolekorps

Modum skolekorps er åpent for alle fra 3. klasse. 

Det kan være en fordel at barnet venter med å begynne til det er ca. 9 år, både pga. modning og fordi instrumentene kan være for store for små fingre. Ta gjerne kontakt for å prøve! Eldre barn kan også starte i korps, man lærer ofte fortere når man er eldre. Se under for instrumenter vi har til utlån.

Korpset har 26 medlemmer. Vi spiller sammen på mandag ettermiddag, tillegg til at musikantene har tilbud om individuell undervisning med en musikklærer på kulturskolen en annen dag. Korpset har også en drilltropp som driller sammen på onsdager.

Vil du spille i korps eller drille?
Ta kontakt med:
Wencke Aase tlf 415 52 694 eller wck.aase@gmail.com 

Alle kan ha stor glede av å spille et instrument. Det er en lærdom man har gjennom hele livet. Forskning viser at å lære seg noter kan sidestilles med å lære et nytt språk, når man ser på utviklingen av nerveceller i hjernen. Noter er et fellesspråk for musikere over hele verden, og veien er kort fra å spille trompet i korps til gitar i et band. Som voksen kan man spille i korps uansett hvor man flytter i landet. Dette er en fin måte å bli kjent i lokalsamfunnet.
 I et korps lærer man også mye om å være sammen med andre mennesker; ta ansvar, respektere andre og jobbe sammen mot et mål. Undersøkelser viser at man får bedre helse av å spille et instrument, og at det bidrar til å fremme annen læring.

Hvis ditt barn har lyst til å prøve å spille et instrument 
– gi det en sjanse!

Pris

Det koster 800 kr i halvåret å være med i korpset. I denne prisen får medlemmer også individuell opplæring på kulturskolen (verdi ca. 1500 kr.)
Kontingenten dekker samspill, dirigent, instrument, noter, utstyr og klær.

Takket være gode inntekter fra loppemarked og skiflygningen, samt støtte fra Sparebank1, Instrumentfond og andre støtteordninger klarer vi å holde kontingenten lav. Hvis det er egenandel på tur og utflukter, holder vi denne også lav. Det finnes løsninger for finansiering for de som trenger det.

Vi har 2 dugnader i året som medlemmer og foreldre deltar på; Skiflyvning/Raw Air og et loppemarked. 
Siden korpset er foreldrestyrt er det opp til oss hvor mye dugnad vi vil gjøre hvert år.

Hvorfor spille i korps?

Å spille i korps er mer enn å bare spille marsjer på 17. mai. 

Faktisk spiller vi bare marsjer i mai, og når vi er på tur til f.eks. Sommarland i Bø, Tusenfrydstevnet eller lignende. Resten av året spiller vi masse annen musikk, alt fra Disney til AC/DC, gamingmusikk og julesanger. 
I begynnelsen lærer du å spille lette sanger, og etter at du har lært notene kan du bli med på all musikken korpset spiller. Du kan velge hvilket instrument du vil spille, og bytte til et annet hvis du ombestemmer deg. 

Du kan velge om du vil være med og marsjere på 17. mai.

Vi legger stor vekt på at medlemmene skal ha mye medbestemmelse. De eldste i korpset har derfor mye å si når det gjelder hva og hvor vi skal spille, hva slags turer vi drar på og hva vi gjør i korpset.

Hvorfor lære å spille et instrument?

Musikk har alltid vært en aktivitet som favner vidt. Det kan tilpasses alle aldre, alle funksjonsnivå og alle sjangre. Det er en stor mestringsfølelse å beherske et instrument og klare å spille en melodi, uansett vanskelighetsgrad!

Å lage musikk sammen betyr mye for utvikling, mestring, samhold, og det å lære seg å forholde seg til andre i samspill. Å lære seg noter har overføringsverdi både til skrive, lese og regneferdigheter, samtidig som det gir tilgang til en ny verden innenfor musikk. Har man engang lært noter og forstått det grunnleggende ved å spille et instrument er det enkelt å overføre kunnskapen til andre instrumenter, sang og musikkstiler. Veldig mange som har gjort karriere innen musikk har hatt sin start i et korps. ​ 

Myter om korpset

1) Det er mye dugnadsjobbing i korpset
Feil. Det er to helger i året; loppemarked og skiflygning. Noen foreldre er med i styret i forskjellige verv. Dugnadsmengde avgjøres årlig av foreldre.

2) Man må være musikalsk for å være med i korps
Feil. Å lage musikk er noe alle kan lære, det er svært få som er fullstendig umusikalske. Hvis du liker å høre på musikk er du musikalsk. Mange barn kan overraske stort når de får muligheten til å lære å spille! I korpset blir mange talenter oppdaget.

3) Foreldrene må også kunne spille et instrument
Feil. Som foreldre trenger du ikke å kunne spille for at ditt barn skal lære å spille. Alle barn får ukentlig individuell opplæring på sitt instrument av en godkjent musikklærer. Ved siden av individuell opplæring har barnet fellesøvelse med resten av korpset.

4) Alle helger går med til å spille konserter eller være med på seminar
Feil. Det er konsert og seminar ca. 2-4 ganger i året, ved siden av spilling 1. og 17. mai. Hvis du ikke kan eller har lyst til å delta, melder du bare i fra.

5) Instrumentene er tunge for barna å bære
Feil. Det er instrumenter i alle vektklasser, fra fløyte til tuba. Du kan få veiledning til å velge et instrument som passer til deg. Dessuten er det alltid mulig å bytte instrument.

6) Barnet velger et instrument for livet
Feil. Du kan bytte instrument hvis du ønsker det. Har man lært å spille et instrument kan denne kunnskapen enkelt overføres til et annet instrument, eller til instrumenter utenfor korpset (f.eks. gitar) eller til sang.

7) Man må øve hver dag
Feil. Som med alt annet er det slik at man blir flinkere når man øver seg. Men å øve hver dag er ikke et kriterium for å delta i korpset.

8) Man må begynne tidlig for å lære å spille
Feil. Du kan lære å spille et instrument når som helst. For mange er det fint å være litt moden når man begynner. Det er ikke for sent å begynne i skolekorpset selv om barnet er i slutten av barneskolen eller har begynt på ungdomsskolen.

 Det er ikke populært å spille i korps
Feil. Å kunne spille et instrument er og har alltid vært knyttet til popularitet. Programmer som Idol, MGP(jr.), X-faktor, Norske Talenter etc. er eksempler på hvor viktig musikk er for mange. Mange kjente musikere har startet sin karriere i et korps!
Hvis noen synes det er flaut å gå i korps på 17. mai, trenger man ikke være med på det.

10) Hvis man ikke klarer å spille alt får man ikke være med
Feil, det er ingen «benkeslitere» i et korps. Alle får være med, hver på sitt nivå. Tilsammen blir det til musikk. Det er en stor mestringsfølelse å beherske et instrument og klare å spille en melodi, uansett vanskelighetsgrad!

11) Det bråker mye
Å lære å lage musikk er ikke bråk. Dessuten finnes det flere muligheter å spille med et lavere lydnivå.

12) 17. mai blir slitsomt
For mange barn er 17 mai den beste dagen å spille i korps. Gleden av å bli sett og hørt og å føle seg som en viktig bidragsyter på nasjonaldagen overgår følelsen av å være sliten. Men hvis man ikke har lyst til å være med, er det helt greit.

13) Det er ikke viktig å lære å spille et instrument
Noen mener at idrett er viktigere for barn. Ja, idrett er viktig, men det blir litt som å sammenligne fagene norsk og matematikk. Det ene faget er like viktig som det andre. 

Vil du støtte korpset?

Ønsker du å støtte Modum skolekorps, har du flere alternativer:
Du kan støtte oss via Grasrotandelen; trykk på vår logo så støtter du oss med en liten andel av det du tipper for. Eller du kan gå til en kommisjonær og si at du vil støtte Modum skolekorps.

Du kan hjelpe oss som frivillig når vi har dugnad - vi setter pris på alle som har lyst til å være med og hjelpe til, enten det er mye eller lite.

Har du et spilleoppdrag til oss? Vi kommer gjerne og spiller, og blir enige om betaling for spilleoppdraget.

Du kan også sette inn et beløp på kontoen vår: 2270.29.05250

Kontakt oss

Vil du være med å spille eller drille?

Kontakt:

Styreleder: Wencke Aase, tlf. 415 52 694 eller wck.aase@modum.kommune.no
Nestleder: Berit Christensen, tlf. 995 10 627 eller berit.christ1@hotmail.com
Sekretær: Karianne Manvik, tlf. 452 70 999 eller kariannemanvik@hotmail.com
Kasserer: Rune Aase, tlf. 906 97 852 eller rune_aase@hotmail.com
Korpsleder: Trude Granli, tlf. 901 23 689 eller trude.granli@hotmail.com
Drilleder: Elin Moe, tlf. 913 28 519 eller eomeholo@hotmail.com