Månedens poster

Sesongavslutning

Modum O-lag arrangerer sesongavslutning for deltagere i årets turorientering og månedens poster tirsdag 13. november kl. 18.00 på Kongsfoss.

Velkommen!

post ved verdens ende_800x450.jpg
Sesongen 2018 går mot slutten, her en av høstens siste poster symbolsk plassert ved Verdens ende
Foto: T. Vik

Poster for oktober

De siste fire postene i år er satt ut i kjent terreng - på Brunesmoane!

Postbeskrivelse og kartskisse finner du her

Når alle poster er besøkt og klippene på plass, så kan deltagerkortene leveres til Servicetorget for å være med på trekning til årets premier! Husk å skrive navn og telefonnummer på kortene.
Man kan også levere inn kort selv om man ikke har vært på alle postene.

 

Poster for september

De som tar månedens poster for september (17-20) kommer til å besøke Hoggvarden og de gamle boplassene vest for Skuterudåsen,
videre til Skuterudsetra og den flotte Koboltkoia på Nordgruvene. Postene er klare fra 1. september!
Det er også mulig å lese litt om disse plassene i brosjyren som ble laget når disse turveiene i området ble satt i stand for noen år siden.
 
ryghstua.jpg
Boplassen som er nabo til Bjønnejota, Retrum den eneste hvor husene fremdeles står
 
 
 

Poster for august

Månedens poster for august består av postene 13 – 16. Med ekstremtørken som rår i sommer, velger vi å legge turen nær et stort vassdrag, og ikke langt inn i den knusk tørre skogen.

Dette er en rundtur med start på Tangen i Vikersund, ut til Kråkeholmsvika og langs en del av Bergsjø og så opp til Heggen kirke og tilbake Gamle kirkevei. Ut til Kråkholmsvika er det flere veier som kan følges, enten fra lunneplassen, eller fra enden av Øyaveien. I vika er det en idyllisk badeplass, så kanskje det kan friste med en dukkert i Bergsjø? Det er opparbeidet en fin tursti helt i vannkanten ned til Sjursebekken der første post befinner seg. De andre postene er plassert langs Gamle kirkevei oppunder Øståsen, med fin utsikt over Modum-bygda.

Bergsjø sett fra utløpet av Sjursebekken    Gamle kirkevei

Kartskisse og postbeskrivelse for august

 

Poster for juli

Månedens poster for juli, post nr 9 – 12 fører deltagerne inn i Holleias dype skoger. Postene er likevel enkle, tilgengelige via Gravermoveien og Sørliveien.

sørlitjern_642x390.jpg

For å lage en mosjonstur ut av det, kan et alternativ være å ta med sykkel og bruke den fra bommen ved Gravermoen,
så får man en fin tur på to hjul på skogsveier, og kan spare noen kroner i bomavgift…
Uansett må de siste to postene tas til fots eller med sykkel siden de befinner seg på innsiden av de låste bommene ved Sørli.

Kartskisse og postbeskrivelse for juli

Poster for juni

Månedens poster for juni, post nr 5 – 8, er plassert under ‘Hoggvarden’. Ta gjerne utgangspunkt ved parkeringsplassen som er opparbeidet ved Butjern langs Malmveien.

bilde butjern.jpg 

Kartskisse og beskrivelse for juni finner du her

I 2010 var det også noen poster i dette området, satt ut av Astrid Thon. Hennes interesse og bakgrunn gjorde at det ofte kom ekstra opplysninger og historier til glede for de som tok postene. Hun gikk desverre bort få år etter dette. Nå synes vi det er hyggelig å ta fram igjen litt av det hun delte med oss den gangen.

Les mer om historie og boplassene i Hugget her

gammelt bilde hugget.jpg

Gammelt bilde som viser noen av boplassene i Hugget

Poster for mai

2klar.jpg

Årets første poster er nå satt ut. På grunn av sen vår og snøsmelting ute i skog og mark, er alle månedens poster for mai på Øya i Vikersund. Postene er plassert ut i tilknytning til fire av informasjons-oppslagene til Øya Kultursti. Ved å gå hele denne runden vil en finne alle postene.

Vi gjør oppmerksom på at det også er ordinære tur-orienteringsposter på Øya i år.

God tur!

Last ned kartskissen for turområdet med mai-postene her

Generell informasjon:

Månedens poster er et tilbud med enkel orientering til kjente og ukjente steder i Modum.

Alle postbeskrivelser og kartskisser som hver måned legges ut på denne siden, kan også fås på servicetorget/biblioteket i rådhuset om du ikke har mulighet til å skrive det ut hjemme.

Deltagerkort fåes også her (de kan ikke skrives ut)

Postene blir som hovedregel hengende ute også måneden etter at de er satt ut, slik at om du har "gått glipp" av forrige måneds poster, har mulighet til å få de med deg alikevel. Om det skulle mangle postflagg/klippetang, så sett et merke på kortet som bevis på at dere har vært på posten!

Månedens poster er et samarbeid mellom Modum kommune og Modum orienteringslag. Det er gratis å delta, og kartskisser som viser postene blir lagt ut på denne siden, det kan også hentes på Servicetorget. Vi anbefaler deltakerne å skaffe seg turkartene over Holleia og Finnemarka. De er til salgs på biblioteket og hos bygdas bokhandlere. Der kan man se hele terrenget i sammenheng, og kartene inneholder i tillegg en mengde opplysninger om natur og kultur som er relevant også utenom deltagelse i "Månedens poster".

logo månedens poster.jpg