Kreativitetsprisen til Rask psykisk helsehjelp

kreativitetespris1 .JPGRask psykisk helsehjelp i Modum og Sigdal, og deres fotoprosjekt i forbindelse med Vær Raus-kampanjen, fikk i dag utdelt Kreativitetsprisen 2018, en hedersbevisning utdelt av Verdensdagen for psykisk helse.
Rask psykisk helsehjelp Modum, som server innbyggere i Modum og Sigdal, lagde sist høst et svært spennende fotoprosjekt som fikk stor oppmerksomhet, både i- og utenfor kommunene.

Fotograf Nina Djærff tok portrettbilder av 26 innbyggere. Dette resulterte i plakater og rollups som ble brukt under kampanjeperioden.
Materiellet ble spredt over et stort område. Plakater, med 20 innbygger-portretter på hver av dem, ble også offentliggjort via sosiale medier, med tusenvis av treff, samt mange delinger og hyggelige kommentarer.

- Dere lagde et kreativ og fint prosjekt som uten tvil bidro sterkt til å løpte frem tematikken. Ideen og sluttprosjektet deler vi nå over hele landet til inspirasjon for andre, sa Le Hang Duang, leder for verdensdagen for psykisk helse i Norge under dagens utdeling på Kildehuset på Modum Bad.

Målet med prosjektet var å vise frem at alle har en psykisk helse, uansett om man har det fint eller vanskelig. Man kan heller ikke alltid se på en person hvordan vedkommende har det.

Bildene viser mange ulike mennesker, med spørsmålet om den som ser på bildet kan identifisere hvem av dem som sliter og hvem som har det bra. Som seer sitter man igjen med en følelse av at det er umulig å si.
Bildene får på denne måten kommunisert et stort budskap effektivt.


- Det er også flott å se hvordan Rask psykisk helsehjelp i Modum kommune engasjerte så mange innbyggere. Hele 70 personer meldte seg til å være med på prosjektet, sa Le Hang Duang.
- Leder for Rask psykisk helsehjelp Modum og Sigdal, Jone Solberg Vik, var stolt og fornøyd over prisen. Han sendte en spesiell varm tak til alle de 70 som meldte seg, samt de 26 som lot seg avbilde.
kreativitetespris3.JPG