Kaggestad fikk Modum kommunes kulturpris

...og hedret med sykkelritt


Johan Kaggestad og Tone Angeltveit.jpgEn svært rørt Johan Kaggestad fikk overrakt Modum kommunes kulturpris etter Ridder Johan Kaggestads sykkelritt i Vikersund og Modum lørdag.
Rittet, med 400 ivrige syklister i alle aldre, ble arrangert for å hedre Kaggestads innsats for sykkelsporten - og for Modum kommune.

Sykkel- og idrettsikonet Kaggestad var rørt til tårer under mottakelsen, og klarte ikke å få frem så mange ordene.
-Tusen takk. Dette er en stor heder, og jeg er svært takknemlig, sa Kaggestad selv – like beveget som han ville vært dersom en nordmann hadde vunnet Tour de France.

Det var Tone Angeltveit, leder i hovedutvalget for kultur i Modum kommune, som sto for overrekkelsen av den gjeve prisen.
- Johan Kaggestad har betydd mye for Modum og vårt lokalsamfunn. Ikke bare var han en fremsynt og engasjert kultursjef i mange år, han bidro også til at vi fik startet landets første frisklivssentral.
Han er en ekte Modum-patriot som aldri unnlater å nevne hjembygda, og er en flott ambassadør for vår kommune. Denne prisen er høyst fortjent, sa Angeltveit til stor applaus.

Kulturprisen er en miniatyrutgave av "Fløytespilleren, laget av Erling Saatvedt etter det kjente maleriet av en annen kunstner som vokste opp i Modum, nemlig Chr. Skredsvig.

:::::::
Fakta
Johan Kaggestad med kulturpris.jpgJohan Kaggestad (74)
Gift med Jeanett
Tre barn
Bosatt på Kaggestad gård i Vikersund i Modum kommune.

Kaggestad har vært kultursjef i Modum kommune i 6 år, og har i mange år arbeidet som konsulent i næringsliv og organisasjonsliv.
Han var med på å starte Frisklivssentralen i Modum, landet første av sitt slag.
Har deltatt i aktivitetstilbud i Modum, og er svært engasjert i lokalsamfunnet.

Har gjennom mange år vært TV2’s velprofilerte og profesjonelle kommentator av Tour de France, verdens største sykkelritt. 

Han startet og ledet suksessbedriften NIKE International i Norge, som han drev i 10 år.

Johan Kaggestad var landslagstrener i friidrett langdistanse i 9 sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han var også personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen

Han har vært sportslig koordinator i Olympiatoppen for en rekke sommeridretter. Han regnes også som en pioner på å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for psykiatriske pasienter, ikke minst på Modum Bad i hans eget lokalsamfunn.

Johan Kaggestad er utnevnt til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur, (l’Ordre national des Arts et des Lettres).

Johan Kaggestad ble tildelt denne høye utmerkelsen for hans fremme av fransk kultur i Norge, særlig gjennom dekningen av Tour de France. I ti år har Johan Kaggestad kommentert denne sportslige kappestriden med en tydelig lidenskap og entusiasme.