jenny alene.jpgLærer Jenny Müller fikk i dag, fredag 1.juni, overrakt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste. Det var undervisningssjef Per Kvaale Caspersen som overrakte på vegne av Modum kommune på skolen på Modum Bad, arbeidsplassen hun har hatt så kjær i 40 år.

- Det er svært få som klarer 40 år på ett sted, ikke bare i skole-, men også i samfunnssammenheng. Derfor er det en stor glede og ære å overrekke denne hedersbevisningen, sa undervisningssjef Kvaale Caspersen.

Det skulle egentlig være en ordinær sommeravslutning, kombinert med avskjed med en kjær lærer og kollega. Da medaljen ble overrakt ble selv hederspersonen målløs.
- Uventet, men en stor ære og veldig fint, kommenterte hun etter å ha kommet litt til hektene.
Jenny Müller begynte som lærer på Modum Bad helt tilbake i 1979. Med ett års permisjon underveis, har det nå altså blitt hele 40 år på den lille skolen med det store hjertet ved inngangsporten til Modum Bad.

Jenny Müller og Per Kvaale Caspersen.jpgDet er Modum kommune som drifter skolen på Modum Bad. Elevene er barn av personer som er til behandling på institusjonen, og tiden som elev på skolen blir derfor tilsvarende lang.
Det er derfor en annerledes skole, ofte også med sårbare elever.

Rektor Tutte Michelle Olsen trakk frem Jenny Müllers enorme evne til å komme i kontakt med hvert enkelt barn, skape trygghet og dermed gi rom for læring.
- Du har gjort en stor forskjell for så utrolig mange i løpet av disse årene. Det er helt uvirkelig, men samtidig så inderlig fortjent, at du nå trer inn i pensjonisttilværelsen. For oss er det ikke bare en vegg på skolebygningen Villa Rustica som blir borte, men nær sagt hele bygget, fortsatte rektoren.

jenny sang.jpgDet var ellers hyggelige hilsener og mange godord fra kollega og fagforeningsrepresentant Geir Brækhus, fra fungerende leder på Familieavdelingen Per Bjørnar Halås, samt fra undervisningssjef Per Kvaale Caspersen.
68-åringen ble beskrevet som en helstøpt og raus person med stor integritet, samt ikke minst sin iver etter å lære noe nytt - både som lærer og på fritiden.
Eksempler på det siste er at hun for noen år siden kjøpte seg lengdeløpsskøyter, trente masse og tok NM-gull for veteraner, og at hun har klart å ta dykkersertifikatet.

Selv holdt Jenny Müller en varm og god tale med et historisk innblikk, samt med varme hilsener på selvskrevne kort til hver og en av kollegene.
Nå er det sommerferie for de fleste av dem.
Og for Jenny Müller starter en ny tid med mange nye muligheter, pensjonisttilværelsen.