Influensavaksinen har kommet. Her kan du se hvem som bør vaksineres, og hvordan det skal skje.

influensavaksine2.jfifBeboere bosatt på på institusjoner får sin vaksine der de bor.
Personer i risikogrupper skal få sin vaksine på legesenteret der de har sin fastlege (se mer info under).
Personer som ikke er i en risikogruppe tar kontakt med andre instanser for å få influensavaksine - for eksempel sitt lokale apotek.

NB! Hvis du skal ta koronavaksinen, skal det være minst 1 uke mellom koronavaksinen og influensavaksinen.

Her kan du se hva du skal gjøre hvis du skal ha vaksine hos fastlegen (kun for innbyggere i risikogruppen):
Send gjerne melding eller bruk en elektronisk løsning for å bestille influensavaksine, siden det er mange som tar kontakt på telefon og ventetiden blir lang.
Pårørende: hvis du hjelper andre med å bestille time og bruker egen BankID, skriv i kommentarfeltet hvem bestillingen gjelder.

 • telefon.jpgÅmot legesenter: send melding eller ring for å avtale tid for vaksine. Bruk denne nettsiden for å sende melding om at du ønsker influensavaksine. BankID er nødvendig for innlogging.
 • Vikersund legekontor: ring for å avtale tid for vaksine
 • Fjordbyen legesenter: send melding eller ring for å avtale tid for vaksine. For å sende melding, bruk denne nettsiden: Legetime. BankID er nødvendig for innlogging.
 • Geithus legesenter: send melding eller ring for å avtale tid for vaksine. Bruk denne nettsiden for å gi beskjed om at du ønsker influensavaksine. BankID er nødvendig for innlogging. (I Geituhus vil influensavaksine bli satt tirsdag, onsdager og torsdager 16.00-18.00)


Dette blir regnet som risikogrupper 

 • Alle fra fylte 65 år
 • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
 • risiko.webpPrematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
 • Barn og voksne med:
  - kronisk lungesykdom (inkludert astma),
  - hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk)
  - diabetes type 1 og 2
  - leversvikt eller nyresvikt
  - kronisk nevrologisk sykdom eller skade, spesielt personer med nedsatt lungekapasitet og/eller hostekraft
   -nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
  - svært alvorlig fedme (KMI over 40) eller annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege (f.eks. personer med medfødte kromosomavvik, genetiske syndromer og sammensatte kromosomavvik som ikke er klassifisert annet sted)