Flott åpning av arbeidstreningsprosjekt

...med jobbgaranti på sparket

Lovord og jobbgarantier kom på løpende bånd da arbeidstreningsprosjektet i Vikersund hoppsenter ble åpnet i dag, fredag.
Modum kommune har bevilget 500 000 kroner til prosjektet der 19 ungdommer det neste halvåret skal bygge en hoppbakke.

bygg og  anlegg Kingsberg videregående.jpgDet er et unikt prosjekt, selv i landssammenheng, som er igangsatt i Vikersund hoppsenter.
* Private entreprenører og leverandører stiller med anleggsmaskiner og faglig hjelp.
* Det offentlige stiller med pengehjelp, om lag 2,5 millioner av totalbudsjettet på 10 millioner kroner.
* Og 19 ungdommer fra Rosthaug og Kongsberg videregående skoler, AI og noen NAV-brukere får et unikt jobbtilbud tre dager i uken.
* Vikersund hoppsenter og distriktets hoppere får en ny hoppbakke, som også skal plastlegges.

Men den siste, og kanskje aller viktigste, biten ble sluppet ut av sekken under åpningen i går, og kom fra Lars Hæhre i Hæhre AS.
- Vi ansetter dem som klarer seg bra gjennom prosjektet, lovte han til stor jubel i forsamlingen.
Hæhre fortsatte etterpå:
- Vi har et stort behov for fagarbeidere, og tar bevisst inn mange lærlinger. Nå skal vi følge dette prosjektet tett, sier han.
Det var forøvrig hans far, Albert Hæhre, som en gang sådde ideen om et slikt tiltak for ungdommer som ikke finner seg til rette på skolebenken.

åpning vikersund ståle.jpg- I dette prosjektet har mange dratt sammen for å få til noe nytt og innovativt. Det er supert at så flere instanser samarbeider om å få det til, og vi i Modum kommune er glade for å kunne bidra. I Modum liker vi nemlig å gå foran – å være i front – og å strekke oss lenger.
Våre politikere var samstemte om å støtte tiltaket med 500 000 kroner, sa Modum-ordfører Ståle Versland, som var førstemann ut på talerlisten.
Han fortsatte:
Jeg synes det er flott at noen av disse ungdommene, og alle 19 som er med her i bakken, nå får sjansen til å bygge et «monument» av en hoppbakke som vil stå nær sagt til evig tid som et symbol på hva som er mulig når en tør å tenke nytt.

Fylkesordfører Roger Ryberg grep fatt i det unike samarbeidet mellom det private og offentlige, og tok til orde for at dette kan bli et permanent tiltak i Modum dersom man nå lykkes.
Sportssjef hopp i Norges skiforbund, Clas Brede Bråthen, skrøt hemningsløst av et pågangsmot som savner sidestykke i norsk idrett, både i anlegg og arrangement.
- Nå blir anlegget komplett. Og lokale hoppere får en unik sjanse til å utvikle seg, sa han.