Heldigital døgnåpen service på nettsiden

KommuneKari har startet på jobb

bilde kommunekari.jpgFra tirsdag formiddag kan du døgnet rundt kommunisere med chatroboten «KommuneKari» når du klikker deg inn på nettsidene til Modum kommune

KommuneKari har sin første dag på jobb som heldigital medarbeider når hun viser seg fram på sidene til de tre kommunene i Midt-Buskerud Buskerud fra 09.00 om morgenen tirsdag.
Det vil si, Kari skal ikke bare jobbe på dagen. Hun vil være et digitalt verktøy innbyggerne skal kunne bruke 24 timer i døgnet og syv dager i uken.
- KommuneKari er et ledd i å digitalisere tjenestene til kommunene.  Nå i begynnelsen er hun under opplæring, ansatt på prøvetid, og kan nok derfor ikke svare på alt. Men hun vil kunne svare på flere spørsmål for hver dag som går, sier digitaliseringssjef Anette Westrum

KommuneKari.png
Målet med å teste ut KommuneKari er å tilby innbyggerne i Midt-Buskerud umiddelbar tilgang til informasjon uten å måtte ringe, sende e-post eller søke opp informasjonen selv. 
I første omgang skal KommuneKari være en servicemedarbeider. Servicetorget blir ikke overflødig med KommuneKari, men hun kan overta repeterende henvendelser og dermed frigjøre ressurser til mer personlig veiledning av publikum.
Arbeidet med å lære opp KommuneKari så langt, har vært ett samarbeidsprosjekt på tvers av kommunegrensene i Midt-Buskerud, ledet av Anette Westrum og bestående av Eivind Kopland (kommunikasjonsrådgiver Modum), Merete Holen (fagansvarlig service, arkiv og politisk sekretær Krødsherad) og Tone Eidal Frøvoll (saksbehandler administrasjon Sigdal).

Kommunenes representanter har sett stor verdi i å samarbeide mot felles mål, og dra nytte av hverandres kompetanse inn i arbeidet med opplæringen av KommuneKari. De har lagt ned en stor jobb i å legge inn svar for sine respektive kommuner, og kommer også til å fortsette den gode dialogen videre.
Når kommunene samarbeider om å nå felles mål og løse oppgaver vil en utvikle mer robuste fagmiljøer og en vil også kunne oppnå stordriftsfordeler, sier Anette Westrum som er spent på hvordan KommuneKari blir tatt imot i Midt-Buskerud.  


Bildet
Digitaliseringssjef i Midt-Buskerud, Anette Westrum, ser til at Eivind Kopland fra Modum, Tone Eidal Frøvoll fra Sigdal og Merete Holen fra Krødsherad legger inn mest mulig presise svar på mulige innbyggerspørsmål i de tre kommunene.