RPH panikk.jpgHar du nylig hatt ditt første panikkanfall? Redd for å få det igjen?

Rask psykisk helsehjelp arrangerer nå kurs der du får mulighet til å lære hva som skjer når du får et panikkanfall, i tillegg til å utforske hvordan du kan møte disse symptomene hvis du opplever det på nytt.

Kurset er gratis for innbyggere over 18 år som bor i kommunene Modum og Sigdal.
Det gjennomføres første fredag i hver måned kl. 09.00-11.00 i lokalene til Rask psykisk helsehjelp.
Deltakere er velkomne til å delta på flere kursdager om de ønsker det, og det er også åpent for å ha med seg pårørende.

For mer informasjon og påmelding: 32 74 94 40 (tirsdag, onsdag, torsdag kl. 09.00-11.30 og kl.12.-14.00) eller e-post: rask.psykisk.helsehjelp@modum.kommune.no.

Fakta panikkanfall
Et panikkanfall er en intens følelse av frykt for at det vil skje noe forferdelig, og med et sterkt kroppslig ubehag. Panikkanfall forekommer i alle former for angstlidelser. Hovedproblemet for de med panikklidelse er at de hele tiden frykter et kommende panikkanfall. 
Panikkanfallene kan inntreffe i en på forhånd fryktet situasjon, som det å gå alene i et kjøpesenter eller når en kan bli vurdert negativt av andre. Enkelte er imidlertid plaget av anfall som kommer plutselig og helt uventet. De kan få panikk om natten eller når de sitter og ser på TV.
De frykter angstanfallet, og har sterke katastrofeforestillinger knyttet til å miste kontrollen eller forstanden, besvime, kveles eller rammes av hjerteinfarkt eller hjerneslag. De kan ha en (feilaktig) forestilling om at panikkangst er skadelig i seg selv, og de frykter (realistisk nok) de smertefulle og opprivende sidene ved å ha et panikkanfall.
Man kan få kroppsreaksjoner som hjertebank, press for brystet eller brystsmerter, åndenød eller en følelse av å bli kvalt, svimmelhet, ustøhet, uvirkelighetsfølelse eller kvalme, hete- og kuldetokter, skjelving eller svetting, uklart syn og prikking i hender og føtter. 

Hentet fra: https://www.kognitiv.no/hjelp-til-deg/selvhjelp/angstlidelser/panikklidelse/