For vel to år siden kom 19 år gamle Jeanett Lilleås lettere nervøs inn på rådhuset for å starte to års læretid i kontor- og administrasjonsfaget. Nå har hun fått fast jobb som personalkonsulent i Modum kommune etter å ha «danket ut» 30 andre søkere.

-Jeg har det fint her, smiler Jeanett (nettopp fylt 22 år).
Hun har hjørnekontor i 7. etasje i rådhuset, akkurat som rådmannen og ordføreren har i samme etasje.
Dessuten har hun fast jobb, noe hun ikke drømte om da hun startet læretiden.
Jeanett jobber som konsulent på personalavdelingen. Hun lager tilbud, arbeidsavtaler og regner ut lønn til nyansatte i hele kommunen - samt mye annet.

Hele 31 personer søkte på stillingen Jeanett ble tilbudt, og ungjenta ble selvfølgelig vurdert på lik linje med de andre som søkte.
Men det var ikke noen ulempe å ha vært lære- og arbeidsvillig, samt å ha vært beviselig god på å ta til seg nye ting raskt og sikkert.
Det endte med innkalling til intervju, og etter hvert tilbud om jobb!

22-åringen valgte å søke på stillingen etter Anne Presterud. Presterud ble pensjonist etter et langt liv i kommunen, og kunne jobben til fingerspissene. Da hun sluttet, var hun svært tilfreds med at det nettopp var Jeanett som skulle bli hennes arvtager.
Da var alt i trygge hender.

Arbeidsdagene er travle for Jeanett, som er av de første på jobb i rådhuset hver eneste dag.
Beskjedne Jeanett er ikke lenger fullt så beskjeden.
- Jeg kjenner jo mange nå, sier hun. Blant annet har hun kontakt med mange ledere i forbindelse med ansettelser.
Dessuten har hun lært mye om kommunes oppgaver.
- Jammen er det mye vi driver med, sier hun.

- Jeg har fått prøve så mye i læretiden, noe som har vært veldig nyttig, sier Jeanett. Hun ramser opp Servicetorget, personalavdelingen, kommunikasjon, økonomiavdelingen, barnevernet, og byggesak som eksempler.
Nå anbefaler hun andre ungdommer å ta læretid og fagbrev. Det kan rett og slett føre til drømmejobben.
Jeanett vet litt om det!

Bildetekst:
Jeanett er midtpunktet i Personalavdelingen med (fra v.) Linn Thon, personalsjef Erla Sverdrup og Marte Buxrud. Sammen stortrives de med en hektisk jobbhverdag i 7. etasje, med panoramautsikt mot Tyrifjorden.