Fotballcup for nystartede Ludokameratene


Fem sparker.jpg
Skuddtrening er viktig. Ikke minst er det morsomt når fotografen står i skuddlinjen.  (fra v.) Jon, Trond Ivar, Hussain, Anne Berit og Hedda Kristine. Ansatte som skal være med på cupen er Maria Johnsrud Aure, Anne-Line Bjørge Andersen og Marianne Vesetrud-Sveen.

 
Neste uke reiser et lag fra Modum kommunes lavterskeltibud på Ludohuset i Geithus til Stavanger for å delta i Noway Cup. (Ikke velkjente Norway Cup i Oslo, men dog minst like viktig og nyttig for dem det gjelder). Noway Cup dreier seg også om fotball, og er en cup for personer med ekstra utfordringer i hverdagen. 
Laget fra Modum kommune heter, ikke unaturlig, Ludokameraten.! 


fem i spill.jpgDe fikk forleden tilfeldig høre om cupen - og var ikke sene om å knyte på seg skoa og komme i trening i Stasjonsevja i Geithus.
Etter noen treninger, med samspill og moro, er seks spillere og tre ansatte klare for avreise Stavanger - for å spille cup mot  20 lag mot tilsvarende lag fra hele Norge.
- Vi gleder oss. Dette blir en sosial og fin tur. Og vi skal bite godt fra oss på fotballbanen, lover Jon, en av spillerne på laget.

- Fysisk aktivitet er en viktig aktivitet på Ludohuset. Vi har treningsgruppe hver tirsdag, og fysisk aktivitet hver dag. Og nå også fotballtreninger. Det er veldig populært for mange. Fotball er sosialt samlende. En må spille sammen, ta hensyn og bidra i fellesskapet, sier aktivitør Anne-Line Andersen fra Mestringsenheten i Modum kommune.

Til daglig har gjengen både tilhold og samhold  på Ludohuset i Geithus, et aldeles nydelig og funksjonell møteplass, med høy faglig ekspertise, mye god omsorg, og masse fine mennesker- både ansatte og brukere.
Teamarbeid, aktivitet og samspill er noen av grunnpillarene i det som skjer - på møteplassen for dem som har sine utfordringer- men sårt trenger et tilbud i hverdagen..

 

fem to.jpg

På kort tid har fotballgjengen blitt et ordentlig LAG. På trening er det både oppvarming, pasningsøvelser, samspillsøvelser- og selvsagt mye spill. Noen har spilt fotball før; andre ikke. Men alle hjelper hverandre, roser og heier. Når en skal cup og møte andre lag må en gi jernet! 
Draktsett sponset av det lokale næringslivet var til trykking da vi denne uken besøkte den flotte gjengen på trening i Stasjonsevja.
Og opp mot 30 varmegrader la ikke noen demper på innsatsen. 

Dessuten har de med støttepersonell  så det holder. En egen idrettspedagog skal være med i ansattgjengen. Hun fungeer også som trener for gjengen..
De reiser tidlig torsdag morgen, og overnatter på hotell i Stavanger. Kampene spilles på fredag, før gjengen tar nattoget hjem på fredag kveld.

- Vi må jo nesten takke sponsorene våre. Uten dem hadde ikke turen latt seg gjennomføre, sier Anne-Lene Andersen.
Ludokameratene har fått fotballdrakter fra Nygård Sport i Åmot og Diadora. Sponsorlogoer er  trykket hos TESS.Og Lions, Midtkraft, Gravermoen klima og Hactor Walvatne har bidratt med sponsormidler i form av penger. Sparebank1 Modum og Apotek1 har bidratt med reiseartikler. 
Ludohuset.JPGLudohuset, en flott daglig møteplass for dem som har utfordringer av forskjellig karakter. Og nå også med eget fotballag; Ludokameratene