Attraksjoner

Turistinformasjon

 Velkommen til Modum - en perle på Østlandet!
 

Sentralt beliggende på Østlandet, finner du Modum kommune – kjent for sitt vakre landskap, Tyrifjorden, og i videste forstand et variert kulturtilbud til glede for så vel 13.775 (pr. 03.08.17) innbyggere som for besøkende.

Les mer i brosjyren "Velkommen til Modum" her   Informasjon med kart /Information with map

Fra naturens side er Modum en av Buskeruds største landbrukskommuner, og fylket har fått sitt navn fra gården Buskerud som ligger på vestsiden av Drammenselven i Åmot. Naturen med sine vakre innsjøer, elver og dype skoger har gitt oss råvarer, rikdom og god plass til rekreasjon. Dagens tilbud til turister bygger på lange tradisjoner av veifarende - i følge legenden helt tilbake til Olav den Helliges tid, ca. 990 e. Kr. Du kan lese litt mer om historien her.

"Ta tiden tilbake" Film fra Midt-Buskerud 2011

Modum turistkontor drives i samarbeid med Blaafarveværket, følger værkets åpningstider.
Henvendelser utenom dise tidene kan gjøres på epost turistinfo@blaa.no eller telefon 32 77 88 20 i administrasjonens åpningstid mandag-fredag 08.30 - 16.00.

Tourist information in english    

 

 

Her er en kort beskrivelse av hva du kan oppleve i Modum:skilt serverdigheter

 

Tømmerfløting - hengsle i Delinga

Trelast, enten som tømmer eller som råstoff til fabrikkene langs vassdraget var i tidligere tider Modums viktigste ressurs. Mye arbeid, bla. ved Bergsjø hengsle ved Delinga i Geithus.

 

Heggenfloyen signaturGamle kirkevei

En kultursti med innlagte informasjonsposter underveis på strekningen Vikersund sentrum til Heggen kirke.

 

 

Korketrekkeren

En steinrondell og bru fra 1923 - et eksempel på god ingeniørkunst, og et av få anlegg av denne typen som er bevart. Anlegget har også arkitektonisk verdi. Del av Riksvei 183 i Åmot. Vernet av riksantikvaren i 2010.

 

Fra Øya, VikersundLokale turmuligheter/friskluftsliv

Det er gode og allsidige muligheter for å være fysisk aktiv i Modum. Her kan du finne oversikt over turstier, poster, fiskemuligheter, tematurer for grupper med mer.

 

Månedens poster

Her finner du en oversikt over månedens poster.

 

 

Frisklivssentralen
Ut på tur Modum & Sigdal arrangerer tur hver uke året rundt.

 

 

 

Aktuelle nettsteder for besøkende i regionen:

www.norefjell.no  Buskerudmuseet
www.kunstnerdalen.no 
Overnatting i Modum-området

Kirkene

Historie

Heggen kirke er soknets hovedkirke, og den eldste som fremdeles er i bruk i bygda. Middelalderkirke fra første del av 1200-tallet, opprinnelig bygget i romansk stil. Den ble utvidet til korskirke i 1697 og fikk nytt korparti i 1832 og ble utvidet mot vest i 1878. Altertavlen er fra 1698 og prekestolen fra 1702. De malte bildene i altertavlen er fra ca. 1840. Eldste norske kopi av Leonardo Da Vincis nattverdsbilde. Takmalerier fra 1840 ved Jørgen Erichsen. Kirken ble restaurert i 1928 av Domenico Erdmann. Orgel fra 1890 av A.Nilsen, restaurert i 1996. Glassmalerier i koret fra 1948 ved Emanuel Vigeland.

 

 

Åmot kirke, med kirkekontor for Modum. Åmot bibliotek.Veikirker

Både Heggen og Åmot kirker er veikirker sommerstid.
Modum kirkekontor holder til i Åmot kirke. Kirken og kirketorget er et samlingspunkt for mange mennesker hver dag. Modum kirkekontor er et felles kirkekontor for Modum sokn. Her arbeider de fast ansatte prester, diakon, organist og kateket og en del andre. Modum kirkekontor har ansvar for gudstjenester og kirkelige handlinger i prestegjeldet.

Klikk her for å komme til hjemmesiden til Modumkirkene.

Kart

Det finnes mange offentlige kart. Her finner du noen av de vi anbefaler i forhold til friluftsliv og turisme.

Turistforeningen

ut.no anbefales. Her finnes forslag på gåturer i skog og mark.

Statens kartverk

En ganske ny løsning hvor en kan skrive ut turkart over flere sider. Absolutt verdt å kikke på. Hva med et turkart over 12 sider 4x3 A4 sider over Finnemarka. Detaljgraden er høy, stier, skogsbilveier, hver neste lille kolle er med. Det betyr at at du kan skrive ut hele Finnemarka i målestokken 1:25 000 og teipe sammen et større område hvis en vil. Det fine med papirkart er at de ikke er avhengige av mobildekning eller strøm.

Statens kartverk sin lag dit eget kart finner du her.

Turkart

Bruksanvisning i form av video

Modum kommune

Kommunens eget kart

Furumo idrettspark

start mila  2  Furumo svømmehall, 25 meters basseng, vannsklie.Modum har sin egen idrettspark. Her er treningsløyper i skogsterren, en moderne friidrettsbane, en kunstfrossen skøytebane og en flott svømmehall.
Parken trekker publikum fra et stort omland, ikke minst under arrangementet "Furumomila". Det vil alltid være et attraktivt tilbud her, både for lokalbefolkningen og tilreisende, og Furumo er et naturlig utgangspunkt for både spaser- og trimturer i de naturskjønne områdene. 

Frisklivssentralen i Modum har også sin base på Furumo..

Helleristninger

Helleristninger i Katfoss, GeithusDet store helleristningsfeltet i Geithus er et veideristningsfelt med i alt 30 figurer. Ristningene er fra en tid da havet sto ca. 40 meter høyere enn nå.

Alle figurene ligger langs Drammenselva eller på holmene ute i elva og er om lag 6000 år gamle og tyder på tidlig bosetting i bygda. Noen er neddemt ved reguleringer i elva ved Gravfoss. Helleristningsfeltet ligger i Geithus ved avkjøringen fra riksvei 35 merket Geithus S.

 

 

Kart og parkering

kart_helleristninger.jpg

Kart fra www.norgeskart.no, klikk for større utgave.

Følg røde piler fra riksvei 35, Siste del i blått gås til fots langs en sti. Parkering finner du helt innerst. Følg veien. Den er ganske smal siste stykke og parkering ligger helt innerst til venstre for gangbrua.

Video fra Helleristningsfeltet

kart_helleristninger.jpg

Klikk på bildet for video.

Hele filmen anbefales, men fra 2:48 er det fra Geithus og helleristningsfeltet på Katfoss. Scenen der hvor dronen flyr over en jernbanebru er fra området der hvor helleristningene. Deretter kommer ned på bakken hvor journalistene fra Drammens tidenede går nede og peker på helleristningene. 

Ole Einar Bjørndalen

08_600x450.jpg

Den suverene skiskytteren Ole Einar Bjørndalen er med sine tallrike olympiske- og verdensmestertitler, vår tids mest kjente "Moing".
Han er hedret med med en egen skulptur på et nytt friluftsområde på Simostranda.
Link til Ole Einar Bjørndalens hjemmeside  (tysk og engelsk)
Link til statuen og friområdet ved Simostranda  (google maps)

 

 

Fra avdukingen av Ole Einar Bjørndalen-statuen høsten 2008. Her er Ole Einar og statuen omringet av unge idrettsutøvere i Simostranda IL.