Ann-Kristin fikk Carnegies heltemedalje i gull

medalje 2.jpgAnn-Kristin Hallerdalen (60) fra Modum fikk underkommunestyremøtet i dag utdelt Carnegies heltemedalje i gull etter en redningsdåd utført 23. april 2017. Hun fikk da med sin resolutte opptreden fem personer ut av et brennende hus i Lilleåsgata i Åmot, og bidro med det til å redde menneskeliv.
Det er første gang siden 2010 medaljen har blitt delt ut i gull, og det var styreleder Liv Arnesen ...i Carnegie som overrakte medalje og diplom.

- Du har gjort en stor innsats. Det er svært få som får tildelt Carnegies heltemedalje. Det å få den i gull henger spesielt høyt. Ann-Kristin Hallerdalen er en riktig helt, sa Arnesen under utdelingen.
- Du satte andres liv foran ditt eget. Det å gå inn i et brennende hus er en riktig heltedåd. Vi takker så mye for den flotte innsatsen du gjorde. Medaljen og den sjeldne utmerkelsen er svært fortjent, sa Modum-ordfører Ståle Versland.

- Dette blir nesten litt mye for meg. Jeg gjorde det jeg følte var riktig der og da, og ville gjort det samme på nytt, sa Ann-Kristin Hallerdalen.
En far med to av sine tre barn, som alle ble reddet fra flammenes rov, var til stede under utdelingen, noe som gjorde sterkt inntrykk.
Medaljen ble utdelt i forbindelse med et kommunestyremøte i Modum kommune.

Tekst og foto: Eivind Kopland