Turistinformasjon

Brosjyre Velk til Modum forside  300 Velkommen til Modum - en perle på Østlandet!
 

Sentralt beliggende på Østlandet, finner du Modum kommune – kjent for sitt vakre landskap, Tyrifjorden, og i videste forstand et variert kulturtilbud til glede for så vel 13.500 innbyggere som for besøkende.

Les mer i brosjyren "Velkommen til Modum" her   Informasjon med kart /Information with map

Fra naturens side er Modum en av Buskeruds største landbrukskommuner, og fylket har fått sitt navn fra gården Buskerud som ligger på vestsiden av Drammenselven i Åmot. Naturen med sine vakre innsjøer, elver og dype skoger har gitt oss råvarer, rikdom og god plass til rekreasjon. Dagens tilbud til turister bygger på lange tradisjoner av veifarende - i følge legenden helt tilbake til Olav den Helliges tid, ca. 990 e. Kr. Du kan lese litt mer om historien her.

"Ta tiden tilbake" Film fra Midt-Buskerud 2011

Modum turistkontor drives i samarbeid med Blaafarveværket, følger værkets åpningstider.
Henvendelser utenom dise tidene kan gjøres på epost turistinfo@blaa.no eller telefon 32 77 88 20 i administrasjonens åpningstid mandag-fredag 08.30 - 16.00.

Tourist information in english    

 

Her er en kort beskrivelse av hva du kan oppleve i Modum:skilt serverdigheter


BFV Gruvesafari signaturModum Blaafarveværk

Det Konglige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773. Gjenåpnet som en kunst- og kulturattraksjon i 1978 og er nå en av landets mest besøkte turistattraksjoner.

 Les mer                        Information in english 


Krøderbanen signaturbildeKrøderbanen

-Norgeslengstemuseumsjernbane! Levende jernbanemuseum med veterantog, chartertog og westernshow.  Banen er 26 km lang og går mellom Vikersund og Krøderen, åpnet i 1872. Søndager i juli er det turer til Vikersundbakken inkl. "Vingen" eller gårdsbesøk med mer. Westernshow i "Deadwood city".

Les mer


vikersundbakken signatur  Vikersund hoppsenter

I dag  finner man verdens største skiflygingsbakke i Vikersund hoppsenter. Da den åpnet i 1966 var den Nordens største bakke. Under prøve-VM i 2011 satte Johan Remmen Evensen verdensrekord med et hopp på 246,5 m. VM i skiflyging ble gjennomført i god stil i februar 2012.

Les mer


ole einar signaturOle Einar Bjørndalen

Den suverene skiskytteren Ole Einar Bjørndalen er med sine tallrike olympiske- og verdensmestertitler, vår tids mest kjente "Moing".
Han er hedret med med en egen skulptur på et nytt friluftsområde på Simostranda.
Link til Ole Einar Bjørndalens hjemmeside  (tysk og engelsk)
Link til statuen og friområdet ved Simostranda (google maps)


Blaafarveværkets boplasser gammelt

 Kulturstier og aktiviteter i Gruveåsen

Det er nå merket 2 ulike kulturstier i Gruveåsen. "Dagbruddene rundt" er 2 km og går en runde mellom husene på Gruvetråkka til Mellomgruvene og Nordgruvene. "De gamle boplassene" er på 4 km og viser vei til 10 av de gamle boplassene i Gruveåsen. I dag er de fleste bygningene borte, men steinrøyser vitner om at her har det bodd folk før.


furumo signaturFurumo idrettspark

Modum har sin egen idrettspark som i tillegg til treningsløyper i skogsterreng består av en moderne friidrettsbane, en kunstfrossen skøytebane og en flott svømmehall.

 Les mer


kirke signaturKirken i Modum

Heggen kirke er soknets hovedkirke fra første del av 1200-tallet. Modum kirkekontor holder hus i Åmot kirke,  som er den nyeste kirken i bygda.

Les mer


ristninger signaturHelleristningsfelt

Det store helleristningsfeltet i Geithus er et veideristningsfelt med i alt 30 figurer. Ristningene er fra en tid da havet sto ca. 40 meter høyere enn nå.

Les mer


delinga signaturTømmerfløting - hengsle i Delinga

Trelast, enten som tømmer eller som råstoff til fabrikkene langs vassdraget var i tidligere tider Modums viktigste ressurs. Mye arbeid, bl.a. ved Bergsjø hengsle ved Delinga i Geithus.

Les mer


Heggenfloyen signaturGamle kirkevei

En kultursti med innlagte informasjonsposter underveis på strekningen Vikersund sentrum til Heggen kirke.

Les mer

 


KorketrekkerenKorketrekkeren

En steinrondell og bru fra 1923 - et eksempel på god ingeniørkunst, og et av få anlegg av denne typen som er bevart. Anlegget har også arkitektonisk verdi. Del av Riksvei 183 i Åmot. Vernet av riksantikvaren i 2010. Se stort bilde


Fra Øya, VikersundLokale turmuligheter/filuftsliv

Det er gode og allsidige muligheter for å være fysisk aktiv i Modum. Her kan du finne oversikt over turstier, poster, fiskemuligheter, tematurer for grupper med mere.

Les mer

 

Aktuelle nettsteder for besøkende i regionen:

www.norefjell.no  Buskerudmuseet
www.kunstnerdalen.no 
Overnatting i Modum-området